IPRED - it's time..

Nu är det tyvärr, måste jag säga, dags att välkomna IPRED-lagen i vårt svenska rättssamhälle, då den äntrar scen 00.00.

God natt, pirater, ohoy.Aktie-SM - deadline vid midnatt!

Aktie-SM har deadline vid midnatt, så vill ni vara med i årets häftigaste börstävling. Jag visste inte om att det anordnades (även om jag hört talas om det tidigare år) just nu, och jag visste heller inte att det var helt gratis att delta.

Det går till som så, att man får en halv miljon fiktiva kronor, fördelat i fem depåer. Det är med dessa depåer du tävlar mot de andra deltagarna. Den deltagare vars depå har ökat mest vinner, så enkelt är det. Du kan alltså ha fyra depåer som går skit, medan din sista går bäst av alla. Det möjliggör ett häftigt riskspel, så man behöver inte play it safe.

I prispotten finns allt från sängar och iPhones till aktiepaket och utlandsresor, allt till de mest framgångsrika deltagarna.

Skapa ett konto och köp loss i börsvärlden du också, så kan vi jämföra resultaten sedan!

Länk: http://aktiesm.e24.se


O'Learys-kväll med Totte

Igår bestämde jag och Totte oss för att gå ut och käka. Spontant och bra! Valet av restaurang föll på det nya O'Learys i stan, i Lotus Lounge/Mulligan's gamla lokaler. Det skall enligt radioreklamen vara Sveriges största. Det verkar stämma. Stället var giganormous, med sjukt många TV-apparater i olika storlekar och vinklar.

In kom maten - först nachotallrik med morot- och selleristicks och cheddar/blue cheese-sticks med salsasås, guacamole och gräddfil. Mums, nästan så man blev mätt efter halva förrätten, haha! Sedan kom varmrätten lagom långt efter, Biff (medium) med vitlökschampinjoner, bakpotatis, bernaisesås, vitlökssmör och ugnsgrönsaker. Vi båda valde samma varmrätt, bortsett från att Totte valde pommes istället för bakpotatis. Vi båda var riktigt nöjda med maten!

Nya O'Learys - en bedömning på skalan 1-5:

Lokalen och läget - 5
Service och personal - 5
Matens kvalitet - 5
Meny och utbud - 3
Prisvärdhet - 3½
Totalt - 4

Vi kommer verkligen inte banga på att sitta där, i samlad trupp, när nästa stora sportevent är. Lär bli riktigt bra stämning, jämfört med denna lugna, ändock trevliga måndagskväll.Bra helg!

Helgen har varit trevlig, trots arbete hela lördagen. Nog om lördagen alltså!

Söndagen började med en uppgång en timme tidigare (sommartid, blörgh), då vi var bjudna till Sandras farbror och "faster", där Sandras 20-årsdag skulle firas i efterskott. Det var trevligt, och som vanligt var det små söta barn där, Sandras syskonbarn Moa och Elias.

Eftermiddag, och städning. Vi hade bokat en visning av vår lägenhet, som såklart kommer att hyras ut till en ny hyresgäst efter oss. Även idag blev vi blåsta på konfekten, då hon/de som skulle komma, lämnade återbud via SMS. Städningen blev dock inte helt i onödan, eftersom vi kommer att ha lägenhetsbesiktning imorgon.

Kvällning, och det vankades som vanligt innebandy, som alltid på söndagarna. Idag hade jag stora förhoppningar på min egen insats, då jag behöver bli rappare i stegen, och mer uthållig inför den kommande cupen. Så var också fallet, jag hade bättre kondition är på mycket länge, och kände mig snabb och stark. Gjorde 6-7 mål, och passningarna satt där de skulle. Skönt! Nu blir det 2-3 konditionspass innan helgen, så är jag fit for fight för företagscupen på lördag!"Wanna make business?" - en minihelg i Stockholm

Vilken gårdagkväll! Jag åkte till Stockholm för att träffa Jeffrey a.k.a. Flawwe, och hans kusin som fyllde 18 för några dagar sedan. Vi började med öl och musik hemma hos Alex ute i Älvsjö, sedan blev det tuben in till Stureplan och T.G.I Friday's. Vi mötte upp deras kompis Klimpen som även han ville vara med i firandet. Jag beställde Jack Daniel's Glazed Chicken Breasts med något gott mos, otroligt gott! Efter en allmänt nice middag var det dags för krogen. Vi hade planerna riktade åt ett specifikt ställe, men där kom vi inte in. Dörrvakten måste haft något emot vårt fellowship, för han skyllde på att jag var för påverkad. Hah! Dålig ursäkt för att han inte ville ha oss där. Vi bytte ställe i alla fall, och kom in på något halvsjaskigt ställe där det spelades bra livemusik. Vi träffade ett tjejband där som liksom oss kände för en partytorsdag (lillsöndag som det ändå är!). De gav ut visitkort där frasen "Gratiskort från Vistaprint" snabbt blev överstruken, med adressen till deras hemsida. Vi tänkte att de kanske är ett vanligt garageband som knappt kan spela instrumenten, för sådana bandförsök finns det ju tusen och åter tusen av. Men icke, de var faktiskt förvånande duktiga. Låter som vilket signat radiorockband som helst, Vision hette de. (www.visionrocksit.com)

När ett par goda öl svepts, och livebandet slängt sitt sista plektrum ut i den allt glesare publiken, blev det hemgång. Vägen till kudden kändes så där oändligt lång som den bara gör när man är full, trött och i en stad där man inte vet var man är. Finally kom vi hem till Alex igen, där en fantastisk tältsäng väntade. Åtminstone tyckte jag den kändes fantastiskt inbjudande då, när man väl nådde hans rum, och den värme det bjöd på.

Nyvakna och icke vackrare och fräschare än vad man brukar vara en dagen-efter, startade vi Little Big Planet, ett fantastiskt Playstationspel som vi introducerats för kvällen innan. Tiden flög ut genom fönstret, och den nyss ganska tidiga fredagsmorgonen hade nu förbytts mot brått till bussen, den enda buss som skulle ta mig till T-centralen i tid var nu 12min ifrån att gå. Vi hade nog 6-700m till hållplatsen, så det var bara att studsa upp och slita med sig alla tillhörigheter. En riktigt kul korthelg avslutades med handslag och konstateringar om att vi haft en grymt nice time.

En mosbricka, och två svettiga korvar och 64 minuter på tåg senare, var jag i Kungsör, där det vankades innebandymatch - passande dagsform, eller vad säger ni?

Tack Jeffrey och Alex som gjorde gårdagen till en kväll att minnas och göra om.

Stockholm!

9.45 går tåget från Kungsör till Eskilstuna, 10.05 från Eskilstuna till Stockholm. Eftersom jag jobbar hela lördagen har jag fått fyra timmar att ta ut någon dag, plus att jag har jobbat över 3h15min de senaste två dagarna, som jag kommer ta ut. Resultatet blir att jag jobbar i ungefär en timme, och åker sedan till Stockholm. Väl där kommer jag möta upp med Jeffrey, eller Flawwe som han kallas, och käka lunch. Flawwe åkte från Falkenberg där han bor 05.00 sharp i morse, bara för att kunna tajma mitt tåg :)

Ikväll blir det middag på T.G.I. Friday's för att fira Flawwes kusin Alex som fyllde 18 härom dagen. Blir nog trevligt!

Åter i Eskilstuna imorgon vid 19-tiden, so long!

Webuycd

Vi lade en jätteorder på DVD/CD-skivor i torsdags, jag och åtta jobbarkompisar. Idag kom paketen, två jättepaket som tillsammans väger 33kg. Hur jag skall frakta dem till jobbet är för mig en gåta. Nyduschad och smaskig är inte kartongbärande det första man suktar efter direkt. Upp och ner för trappor, packa in i en redan full BMW. Två tredjedelar av vår blivande sängstomme ligger nämligen där i.

Vi handlade från www.wesellcd.com och fick gratis frakt tack vare att ordern översteg 2500kr - smooth!


Pilot

Så, detta blir det första inlägget i min nya blogg. Frågan är vad det skall innehålla - en marknadsföring av hur jävla bra den kommer att vara, och hur intressant mitt liv är att följa? Nej, jag ska snarare lova att det inte kommer bli någon dunderblogg som alla snackar om, och inte heller uppdateras fyra fem gånger dagligen. Nej, det blir en vanlig blogg om en vanlig persons liv, där jag skriver ner vad som hänt, vad jag har in mind, och vad jag planerar att göra. Jag kommer se till att bloggen inte tar upp för mycket av min tid, utan fungerar mer som ett plus i kanten, på fritiden.
     Just nu ser mitt liv ut som så, att jag och Sandra snart flyttar ifrån Eskilstuna, där jag bott i ett och ett halvt år nu. Vi är i planeringsfasen, det vill säga att vi handlar sånt som vi inte redan har, och planerar hur den nya lägenheten skall inredas. Senast igår köpte vi faktiskt en resårmadrass och en bäddmadrass. Sängen är 140cm bred, och därmed smalare än den vi har idag, men det blir nog bra. Vi utnyttjar inte våra 180cm idag ändå.
     Detaljer om vårt blivande hem, i Kungsör, kommer senare. Kanske kan jag scanna in planritningen och visa?

Tack för att ni steg in, hoppas ni skall trivas.

/Johan

RSS 2.0