Flyttstök

I och med allt flyttstök och jobb varje dag, blir det inte mycket tid över till bloggande och andra fritidssysslor. Datorn står på golvet, så just nu ålar jag på golvet för att kunna förmedla ett kort, men informativt inlägg :). Vi kommer dock att ta med oss datorn idag eller imorgon, och internet är redan klart att installeras i Kungsör, så det blir inget långt uppehåll från det världsomspännande intranätet. Tur är väl det, vad skulle man göra utan the intrawebs? :)

See you soon!

Första natten avklarad!

Inatt blev första natten i nya lägenheten. Och i nya sängen. Helt underbart, trots ganska få sovtimmar. Idag blir det mer plock och pack, hela kvällen lång! Gotta keep on, cya!

FLYTTLASSET GÅR!

Nu flyttar jag och Sandra! Vi har arbetat med renoveringen sedan vi fick nyckeln 1/5. Det har verkligen tagit på krafterna att inte göra annat än att slipa, måla, putsa, städa, flytta, hämta och handla. Men vilket resultat det blev!

Idag har vi börjat flytta saker på allvar. Allt ska ner i lådor. Vi har dock inte speciellt bråttom, då vi har vår lägenhet i Eskilstuna maj ut, men det är lika bra att köra på när alla ändå är lediga och kan vara med och hjälpa till.

Ikväll kommer vi att sova första natten i nya lägenheten. Kommer nog kännas ganska konstigt, men så är det ju alltid i början. Sängen kommer dock att ligga på golvet, som en provisorisk lösning. Mer om det sedan :)

Bilder och så vidare kommer när tiden är mogen!

Fika & Fiske vid Skillingeudd

Igår tog vi en tur ner till Skillingeudd, Mälaren, som ett break i allt renoveringsarbete med nya lägenheten. Vi köpte med oss fika och annat gott, och jag tog med mig ett spö och draglådan. Tanken var att testa mina nya drag, eller främst Storm Wildeye Naturistics-jiggarna.

Vi fikade och hade det bra, och så snart jag ätit mina kex och druckit min portello greppade jag spöt och riggade en Wildeye på spöt. Första kastet får jag ett våldsamt hugg nära bryggan. Det rusar i den allt för löst ställda bromsen, och jag får börja arbeta. Ganska snart ser vi fisken för första gången. Vad är det för något?! Det är ingen gädda, det är tydligt. Är det en gös? Nej.... det är en asp. Självklart hade jag ingen håv med mig, då jag faktiskt inte trodde på hugg, så jag blev tvungen att ta upp den med händerna från några stenar. Mina förhoppningar var självklart att bara kunna kroka loss den och släppa den igen, men så snart jag fick upp den såg jag att trekroken satt både i den nedersta gälbågen närmast magen, och i själva nacken. Den stora enkelkroken satt också fast i gommen, eller vad man ska säga. Det var kört. Tyvärr blev jag tvungen att döda denna fina asp, vilket såklart känns tråkigt och moraliskt fel iom att den fortfarande är fredad en vecka till, utöver det solklara faktum att aspar kanske aldrig bör plockas upp. Till vilken nytta liksom?

Vikt: 3389g
Längd: 76cm


Fiskeshopping

När jag var färdig med EKG-testet enligt inlägget nedan fick jag lite tid över innan jag skulle till Flügger i Köping och handla färg, så jag passade på att smita in på Zoobutiken i Arboga. Klockan var 09.40, och jag hade inte förväntat mig att det skulle vara öppet, men det var det - vilken tur! Zoobutiken har en väldigt välfylld fiskeavdelning trots den mycket begränsade ytan. Det kompenseras med beten och tillbehör från golvlist till taknock. Mycket att titta på alltså.

Jag plockade på mig diverse förnödenheter för kommande fiske, och snart bar man på en hel del. Kanske skulle använt korg :)

Detta blev iallafall resultatet av dagens lilla shoppingtur, allt för ynka 224kr:Arbets-EKG

Idag har jag genomgått ett arbets-EKG-test på Mälarhälsan i Arboga. Detta för att räddningstjänsten skall se om mitt hjärta beter sig som det skall under olika belastningsgrader. Det gick ut på att jag skulle cykla på en vanlig motionscykel, först i standardtempo, sedan i raskt tempo, sedan i snabbt tempo, och avsluta med spurttempo. Detta med små sensorer påklistrade på olika ställen på överkroppen. Alltsammans tog kanske 15 minuter.

Läkaren och sjukgymnasten som utförde testet tyckte min kondition såg bra ut, och mitt hjärta var det inget fel på. Det är ju alltid skönt att höra! Hade inte blivit så lycklig över en hjärtfelsdiagnos..

Nu lär jag få höra av räddningstjänsten igen efter helgen, med info om vad som händer härnäst. Spännande!


Min progress i Aktie-SM

Som jag tidigare berättat deltar jag i Aktie-SM. Såhär ser mina depåer ut för tillfället:


Samtliga depåer hade ett startvärde på 100000kr

Skall ärligt säga att jag inte lagt så mycket energi på att analysera börsen på sistone, vilket resulterat i att aktierna har fått stå och puttra. Det har ju hänt grejer iallafall. Allt som allt har jag gått från 500000kr till 630600kr. Det som räknas är dock den bästa depån. Där ligger jag på plats 8000 någonting..

Fiskekväll på Lillsvan

Jag, Per, Björn och Jakob, samtliga från Transcom, gav oss ut på en fisketur igår kväll. I söndags alltså, för nu är det tekniskt sett tisdag. Per har båt i sjön Lillsvan, och den brukar vara fångstbringande, så det kändes gjutet med en tur där. Björn har också båt, på kärra, som han dagen i ära passade på att sätta i sjön i fråga. Han tog med sig Jakob, också kallad Jackan i resten av inlägget, i båten.

Klockan var ungefär 15 när vi väl kom ut och riggade igång prylarna. Förväntansfulla gossar anglade på de första betena för dagen på sina spön. Trolling blev vårt första fiskesätt, det betyder att man kör sakta framåt med båten samtidigt som man låter betet, i detta fall wobblern, släpa efter båten med önskad längd på linan. På så vis fiskar man av ett långt stråk under tiden man lätt kan sitta och prata och ha det trevligt, och kanske färdas till ett ställe där man planerar att stanna.

Efter att ha tuffat framåt i sakta mak, tack vare Pers eminenta elmotor - Jarvis Marine Watersnake, insåg vi att vi hittat en vik där fisket måtte vara bra. Småfisk hoppade i ytan, och vi anade hungriga rovfiskar. Träffsäkra drag åkte på, och vi inväntade hugg. Tyvärr uteblev det. Samma sak för Jackan och Björn visade det sig, som placerat sig runt kanten på den ö vi lagt till vid.Vi tuffade snart vidare, och avmarkerade hotspot efter hotspot på listan över ställen som tidigare givit fisk. Lite ytterligare trolling, men nada. Vi fick åtminstone tid att socialisera oss med varandra, vilket inte var tråkigt det heller. Ämnen som svartfisk, vinnaren i ESC, westins jätte (bokstavligen) och torra bullar avlöste varann, och det var aldrig långt ifrån skratt i Pers Watersnake-sponsrade båt.Tyvärr var det enda som saknades denna fina kväll fisken på våra krokar. Efter ett tag tog per fram sin backup-plan - pimpelspöt. Till och med de trögaste små tusenbröder måtte väl nappa på en vacker pirk plus en shiny, färgglad krok. Nej, tydligen inte. Eller vänta, vad är det där som fastnat på kroken, en fisk?


Ja, se minsann. En liten gärs tordes bita på den lilla färgglada kroken. Vid det laget Per drog upp krabaten hade han redan dött. Han hade kanske tröttnat på att hänga där, för vem vet när han "högg", han gjorde inget väsen av sig som förmedlades upp via linan till Pers handleder i alla fall.

När vi efter ytterligare timmar utan fiskkontakt lade till vid den sista vassruggen för dagen, tajmade vi solnedgången. Nu bör det väl ändå hända någon under ytan, tycker man. Gäddan åtminstone, brukar ha sin jaktperiod i gryning och skymning. Vi höll tummarna att så skulle ske även ikväll. Tror ni vi fick förhoppningarna infriade? Knappast. Det enda tecken på liv vi fick var den lilla abborre, modell tusenbroder Per pimplade upp. Var hans bröder och kusiner blev av var vete katten.

Björn och Jackan började tuffa hemåt så snabbt en elmotor klarar, och jag och Per började också sjunga på refrängen, även om vi gav några sista desperata kast i hemviken. Också det utan resultat, förstås.Fisketuren i sin helhet:


Brandmanstest

Idag var jag på det slutgiltiga (tror jag?) testet för att bli antagen till tjänsten som deltidsbrandman. Såhär såg testet ut:

På brandstationen i Köping:


1: Test av höjdrädsla. Klättra upp för en 20m+ hög skylift i ~70 graders lutning, och sedan ner, och sedan upp igen. Detta i full mundering, såklart. Väl uppe i korgen ska man dra upp en 20 kilo tung dunk i ett 1cm tjockt tygrep hela vägen, och sedan hissa ned den. Detta med armarna. Sedan klättra ned. Den här övningen gick bra för mig. Jag tyckte dock det kändes som att jag klättrade upp, och främst ned, långsammare än de som gjorde testet innan mig, men jag tror det bara var inbillning. De andra tyckte inte jag var långsam. Själva uppdragandet av dunken var ett problem för många, men det lyckades jag med relativt felfritt och snabbt. Skaplig utsikt från 25m vill jag lova.

2: Kondition/mjölksyretest. Fortfarande fullt påklädd, fast denna gång med syrgastuber på ryggen och mask för ansiktet, skall man gå upp och ned för åtta trappor i ett mycket smalt trapphus två gånger. Man skulle dessutom bära en slang med sig som vägde runt 20kg. Den fick man bära hur man ville, de flesta bar den i en hand och bytte hand då och då. Denna övning hade nog ingen något större problem med, förutom Andreas, en av de sökande Kungsörsborna, då hans mask slutade ge honom syre vid ett tillfälle. Det är bra.

Fika och lite rast

Köpings badhus:


3: Simsnabbhet. Frisim 400m på under 12 minuter. Här fick man alltså simma hur man ville, huvudsaken var att man höll tiden. Jag startade ganska hårt, och kände redan fjärde längden av sexton hur jag var trött och började flåsa. Låg dock först eller tvåa, så jag saktade ned tempot en aning. Körde lite ryggsim som omväxling. I mål kom jag som trea, på 10min15s. Ingen topptid direkt, men det var ju ändå med god marginal för tidslimiten. Skönt!

4: Livräddning. Simma 50 meter frisim, dyk sedan ned på det djupa och rädda en stackars drunknande docka från den 4m djupa delen av bassängen. Rädda sedan dockan tillbaks till startposition, och kasta upp honom på kanten av bassängen. Dockan var gjord av någon tungplast, och fylldes sedan med vatten så den sjönk. Jag var skitnervös att det skulle sprängas i mina öron när jag dök ned, men det visade sig lugnt. Det krävdes bara 2-3 simtag för att nå dockan, och vid det laget hade inget tryck börjat kännas. Kanske hjälpte adrenalinet också. Simningen tillbaka med dockan var inga problem.

5: Simning under vatten plus dyk. Här skulle man simma en halv längd, alltså 12,5m, och sedan ned på tre meters djup och hämta en ring på botten. Detta utan att ta luft emellan. Sedan upp och visa ringen, släppa den igen, ta luft, och simma tillbaka under vattnet till startläget. Även här var jag grymt osäker för hur det skulle gå. Det var självklart när jag startade att hetsig simstil inte skulle hålla. Under ytan vill man förbruka så lite syre man kan, men ändå komma framåt, så jag körde på stora lugna simtag. Det var knapert med syre, men det gick. Nio av de tolv som var där misslyckades att simma halva längden och hämta ringen utan att gå upp för att ta luft.

Nu var testet klart, och man fick dra en lättnadens suck och gå för att duscha. På vägen ut såg jag skylten TURKBAD på en dörr, vilket jag fann väldigt lustigt. Senare fick jag veta att det är någon speciell badkultur, kanske med iskallt vatten och het bastu i en nära combo. Kändes fortfarande lustigt. På vägen ut fick jag ett problem - ingen handduk att duscha med. Jag löste det genom att charma tjejen i kassan, så jag fick "hyra" en gratis :) Efter att jag varit hem och hämtat kameran och putsat till min alldeles för rufsiga kalufs åkte jag tillbaka till Köping för att fotografera Jennifer och hennes kompisar, då de skulle ha sin studentbal idag. Gick bra, hoppas fotona ser bra ut i datorn också när det är redigeringsdags!

Kvällen avslutades renovering i lägenheten, god mat på nya balkongen, och ännu senare, typ nu, Eurovision Song Contest-finalen! Jag tror Norge vinner.


Renovering för fulla muggar!

Vi började dagen lugnt med sovmorgon - verkligen! Jag satt uppe rätt sent igår kväll, och var fortfarande trött vid 10-tiden när vi dock bestämde oss för att det var dags att kliva upp. Efter frukost och lite plock kom vi iväg till Kungsör, där en heldag av arbete i lägenheten väntade. Vi var förväntansfulla, då vi skulle få vår beställda färg, och kunna slutföra vardagsrummet!

Direkt började vi arbeta, efter att ha hämtat burkarna hos Flügger. Vi fick mycket gjort på kort tid, och det blev dags för en fika, lagom till min mors besök. Hon hade med sig salt och en diskborste, som vi bett om. Snart fick vi förstärkning i form av Lena och Ture, som återigen skulle vara med och hjälpa till.

Timmarna gick, och förutom att jobba och dona med lägenheten och själva renoveringen, blev det kvällsmat ute på balkongen - underbart vilken skön balkong, sol från tidig förmiddag till sen kväll då solen sjunker in bakom trädtopparna. Sandra hade lagat god makaronigratäng med skinka och diverse grönsaker.

När det väl blev kväll fick vi tända lite bygglampor för att kunna fortsätta renovera. Då Ture skulle upp och jobba tidigt imorgon, och jag har lite att stå i, så lade vi ned penslarna och tejprullarna och tog kväll. Väldigt mycket fick vi gjort denna fredag, som summeras som mycket lyckad!

Skjulsta idag igen!

Idag blev det en liten minitripp till Skjulsta idag igen. Idag följde dock Sandra med, även om hon stannade i bilen på grund av kylan. Idag verkade jakten under ytan i full gång, då det hoppade skrämd småfisk lite här och var. Såg ett rejält vak (fisk som bryter ytan genom att antingen nudda eller hoppa, och lämna en ring/ett plask) från vad jag tror var en gädda.

Jag fick dock ingen fisk. Hade vad jag tyckte var ett rejält hugg, men den krokades aldrig, så man lär aldrig få veta. Jag fastnade dock i gräs hela tiden, vilket var störande. Det gjorde jag nästan inte alls igår? Oavsett så var det skönt att komma ut lite efter en, som vanligt, innestängd dag.


Skjulstatripp by foot

Igår tog jag mig ut i Vilsta industriområde på en liten löptur, det behövdes. Känns att jag tappat en hel del på den slacker-period jag försatt mig i, om man tittar bakåt 8-10 dagar. Inte ett träningspass. Det beror nog mycket på att man prioriterat ned det bland flyttstök och fiske. Ute var jag iallafall och sprang bland alla möjliga företags lokaler. Sjukt hur mycket företag det ändå finns som går runt. Lasses Sten & Granit liksom.

Jag hade packat med mig mitt teleskopspö, en liten rulle och ett drag, ett av de nya. Jag tänkte springa till Skjulsta där det är väldigt naturskönt beläget vid ån. Att slå två flugor i samma smäll, ut och röra lite på sig och dra ett par kast, kändes som en fin idé. Tyvärr var klockan mycket när jag kom ner till ån, hela 22.00, så det var redan lite väl sent kanske ur fiskesynpunkt, så det blev inga hugg. Jag gav upp efter 15-20min, mer ville jag inte lägga på fisket heller, då Sandra väntade hemma. Hem löpte jag igen, dock fel väg, så det blev en repa på 600m extra. Den kändes inte helt bra, då jag helst av allt bara ville vara hemma. Klockan var mycket, jag var för kallt klädd, och jag började bli trött i skallen. Mys i soffan och lite kvällsfika kändes som en bättre plan än att strutta runt i fel del av Vilsta industriområde 22.30 en tisdagkväll. Det var precis så kvällen avslutades till slut, efter en kall dusch.

Tacksamt med ledighet

Idag har jag varit ledig, som skrev tidigare, vilket känts jättebra. Sedan inlägget skrevs har vi hunnit göra ett besök hos Görans Sportfiske, där jag laddade upp med lite fiskedrag till söndagens äventyr. Jag nämnde det tidigare, men nu är det spikat, vi ska ut i sjön Lillsvan i båt och fiska på söndag eftermiddag/kväll. Blir jätteroligt, ser fram mycket emot det! Efter att vi var hos Göran blev det ett stopp på Silvan, och ett på Rusta. Handlade förnödenheter såsom Cillit Bang, tvål, doftspray, och sedan ett flak läsk och lite fikabröd. Läsken och fikat att ha i lägenheten, för att fylla på med energi mitt i allt fixande.

Sedan åkte vi faktiskt hem igen, då det redan blivit lunchdags. Vi åt mat, sedan tittade vi lite på tv innan vi åkte till lägenheten i Kungsör, där arbetet började. Vill inte spoila för mycket, då det är roligt att hålla allt lite hemligt, men jag kan säga som så att vi reparerade några missöden som skett idag, och slutresultatet (inte helt klar dock) är riktigt bra. Så det var värt mödan och pengarna!

När vi kom hem sedan blev det en macka för mig, och en sallad för Sandra, plus två avsnitt Las Vegas. Nu är vi färdiga för sängen! Imorgon blir det jobb igen, känns rätt bra.

Fiskeprylarna jag handlade:


Ledig dag

Denna lediga måndag har börjat lugnt. Sov ut rejält, och handlade lite frukost och annat. Nu ska jag och Sandra göra en del ärenden, och sedan åka vidare till lägenheten och fortsätta målandet och fixandet.

Lördag 9/5 - som vilken tisdag som helst

Arbete 08.45-21.15. Tack för att det åtminstone inte var kö från 15 och framåt! Dessa dräparpass tar på både nerverna och skallen.

Imorgon blir det ett likadant pass, dock med den lilla kryddan att det blir fiske i Arbogaån på ena lunchen, friskt!

Nu är det hopp i bingen. God natt på er!

Vecka 19 - mycket på tapeten

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Måndag-tisdag-onsdag-torsdag. Oftast stryker de dagarna förbi utan att något nämnvärt händer. Denna vecka har det dock inte riktigt varit så, utan det har faktiskt hänt en del värt att tala om, så jag tänkte sammanfatta lite kort i punktform:

* Vi har fått en besiktning genomförd av våra hyresvärdar med bra resultat - mycket skall fixas och renoveras!
* Vi har kommit igång med målning av lister och tak i lägenheten - börjar bli fint!
* Vi har fått hem canal digital, samt fått fast telefoni inkopplad. ADSL också beställt.

* Jag har planerat fiske med Per och Björn från jobbet, ser ut att bli av nästa helg - awesome!

* Jag har varit på informationsmöte angående tjänsten som deltidsbrandman som jag sökt.


Det är nog de huvudsakliga punkterna sedan i måndags. Känns riktigt bra, mycket att se fram emot den närmaste tiden.

 

Filmrecension: Billy ElliotTitel:
Billy Elliot
Genre: Komedi/Drama
Releaseår: 2000
Speltid: 1h50min
Källa: http://www.imdb.com/title/tt0249462/

Billy Elliot är en typisk brittisk elvaåring. Han bor med sin far och sin bror i ett litet radhus i en arbetarförort någonstans i England. Hans mor dog för ett par år sedan, och sedan hennes bortgång har stämningen i familjen bara blivit sämre och sämre. Att gruvindustrin, där både hans far och bror jobbar, står och stampar i en tuff strejk gör inte saken bättre.

Billy boxas en gång i veckan, ett påhitt från hans fars sida. Han själv uppskattar det inte speciellt mycket, men kör på. En dag blir ortens balettklubb tvungen att använda boxningslokalen att dansa i, och detta drar till sig Billys uppmärksamhet. Han dras snabbt in i dansen, och uppskattar det snabbt. Lärarinnan ser talang i pojken, och börjar snart satsa på att få honom att bli duktig. En dag får Billy chansen att söka till en balett-akademi för unga talanger, men kanske sätter trycket och misstycket från familjen stopp? Filmen handlar om hur Billy står emot alla motgångar i hans väg att fullfölja det han helst av allt vill hålla på med, baletten, trots vad hans familj och hans omgivning tycker.

När jag läser på IMDB.com om filmen, innan vi tittade på den, kändes det som en "sådär" film. En film som slinker igenom rättså ostört, utan att göra alltför mycket väsen av sig. Jag blev dock endast positivt överraskad. Många smarta detaljer, bra foto, riktigt bra skådespelarinsatser från många av huduvrollsinnehavarna och en OK story gör att filmen blir bra. En fröjd för ögat åtminstone, riktigt välgjort. Det är den tidvis förutsägbara och lite grunda storyn som drar ned.

Betyg: 5/10

Snabbisfiske - nu släppte det!

Under tiden Sandra åkte med sin mamma till friskis för att träna skivstång passade jag på att utnyttja det faktum att jag hade maggots kvar, så jag åkte ner till Vilsta för att testa fiskelyckan. Tyvärr har jag inget flöte på metspöt (fråga mig inte varför) så det är svårt att meta upp betesfisk om man inte ser ett stim som man kan placera maggoten mitt i. Jag gick därför otåligt bort till ett annat ställe där några barn fiskade och frågade om de hade sett några stim av småfisk. Då visade det sig att två småpojkar i tioårsåldern hade ett gäng löjor i en påse med vatten:

Jag "Får jag köpa några?"
Den äldsta "Nej"
Den yngsta "Du kan få en!"
Jag "Ah, snällt"
*Stoppar ner näven i påsen*
Den äldsta "Ta den du tycker är bäst"
Jag tar fisken och går muntert tillbaks till min lilla hotspot jag slagit läger vid. Jag hade packat med mig en bunke att ha betesfisken i, så jag fyllde den med vatten och slängde ner den lilla löjan i den. Tacklade på gäddflötestacklet som jag band i lördags vid Hjälmaresund. Dubbla trekrokar i storlek stor kändes inte riktigt lämpat för denna 7cm långa löja, så jag häktade av ena kroken. En fick duga. Och så ut med hela alltihop i vattnet på ett fint ställe.

Tiden gick utan napp. Var ganska lugnt överlag i den lilla ån som nästan var helt spegelblank i det orangea solljuset. Helt klart en fin kväll. Jag stördes inte så mycket över att det var tämligen dött under ytan, utan satt rofyllt på min sten och tittade på den röda pinnen som utgjorde toppen på flötet. Bytte plats på flötet och löjan var 15-20:e minut kanske, och försäkrade mig att löjan levde, och det gjorde den. Måste smälla snart tänkte jag.

När jag sedan kastade ut igen landade flötet nära några grenar som stack upp över ytan. Då ser jag hur flötet sakta sakta sjunker. Konstigt tänkte jag, det är ju garanterat inte en fisk som nappar på det viset, så jag började veva in. Tvärstopp. Jag satt fast i något. Ryckte och slet lite, och rätt var det var så gick tacklet av. Jag vevade in slacklinan, där jag ser att en knut gått upp. Bra jobbat. Flötet flöt upp till ytan igen, och började långsamt flyta medströms nedåt längs ån. Hoppas inte löjan sitter kvar på kroken, då finns det stor risk att en större rovfisk tar den och får släpa runt på ett flöte resten av det då klart kortare livet.

Jag fiskade på lite med drag i 15-20 minuter till, men av någon anledning gav det inte samma nöje. Det kändes redan misslyckat på något sätt. Jag tittade stört på flötet som sakta flöt längre och längre nedåt. I början försökte jag kasta på det och häkta det med draget, men förgäves.

Jag packade snart ihop och summerade en drygt en timme lång fisketur utan större resultat, snarare tvärtom. Jag fick ju en fisk iallafall. Och släppte gjorde det! Flötet alltså ;)
Grillkväll hos mamma och Janne

Igår åkte vi till mamma & co. för att grilla lite. Jag och Sandra köpte med lite extra kött att grilla, eftersom vi inte var planerade från början. Vi valde kycklingspett "Teriyaki & Lime" som vi testat en gång tidigare, mycket bra. Vi köpte även med oss en Snickerstårta till efterrätt.

Mamma hade någon form av stek plus korv, och bakpotatis med diverse röror att bjuda på. Allt som allt blev det en finfin grillmiddag. Efter maten fick jag den briljanta idén att jag skulle lära familjen Texas Hold'em, något som de bara testat en gång tidigare för ett par år sedan. Den gången spelade vi inte länge nog för att det skulle fastna riktigt, så nu tänkte jag att det var dags. Eftersom alla druckit några öl, var inte inlärningsförmågan på topp ikväll heller. Vi spelade dock en och en halv runda som gick bra, och jag tycker allt att de lärde sig bra. Ska bli roligt att spela igen snart, fast kanske utan öl.

Innan jag och Sandra åkte hem stannade vi en snabbis i lägenheten och rekade lite, och mätte några saker.


Fisketur till Udden, Hjälmaresund

Idag fick jag för mig att fiska lite, då jag som ni sett fått mersmak av den varan. Jag började dagen med att göra ett besök hos Görans Sportfiske, som flyttat till större lokaler. Tidigare höll han till på järntorget i Nyfors i en lokal som kanske var 30kvm eller så, proppad med fiskegrejer upp till taknocken. Nu har han en lokal på ungefär 400kvm ute längs Torshällavägen, vid Grevgott, eller vad den där godisbutiken heter.

Jag började med att släppa av Sandra på jobbet, då hon började 09.00. Sedan åkte jag hem och åt lite frukost, och packade ihop det jag behövde för att genomföra min lilla tripp. Jag hade varit ner i förrådet och rotat fram två rullar, ett spö och lite drag. Det fyllde tyvärr inte riktigt mina behov, så jag insåg snabbt att jag skulle bli tvungen att köpa lite hos Göran. Väl där, i hans stora och fina butik blev det ett drag, ett flöte, beteslås, en ask blysänken i olika storlekar, två 40grams päronblyn till bottenmete, en ask trekrok, en ask enkelkrok och en burk maggots till mörtmete. Därefter åkte jag raka spåret hem till morsan, där jag hämtade mina två metspön och en håv. På köpet fick jag en flaska Pepsi Max :)

Jag styrde bilen mot Hjälmaresund, till en plats som heter Udden. Det är en badplats med separat hundbad, och en liten småbåtshamn. Där har jag faktiskt fiskat en gång förut, och fått en fin abborre, så det var det bästa jag kunde komma på.
Jag riggade igång så fort jag kom ner till den lilla hamnen. Började med att meta lite mört. Tog inte lång tid innan jag hade några stycken, ganska stora mörtar. Jag knöt ihop ett flötestackel och ett bottenmetestackel och satte dem på varsitt spö. Krokade på en mört på varje och slängde ut. Eftersom jag bara hade två kastspön så blev det inget "aktivt" fiske när jag väl hade mörttacklena ute i sjön, utan det blev bara till att stå och sola och titta på flötet och spötoppen.

Efter kanske en och en halv timme utan hugg krokade jag av mörten på flötet och bytte till mitt nyinköpta drag istället. Fick dock inget där heller, inte ens en fisk efter. Trots att jag inte fick någon fisk idag så hade jag det bra. Fick rejält med sol på rygg/axlar (lite röd nu) och hade roligt med fisket trots det måttligt goda resultatet. En bra dag helt enkelt!Filmrecension: Slumdog MillionaireTitel: Slumdog Millionaire
Genre: Brott, Drama, Romantik
Releaseår: 2008
Speltid: 2h
Källa: http://www.imdb.com/title/tt1010048/

Årets mest hypade utländska film? Nej, nu var jag hård. Hypad är fel ord. Omtalad och hyllad är kanske bättre. Åtta Oscarsstatyetter och en av de kanske mest rosade filmerna på åratal gör ju att man börjar undra, kan filmen vara något annat än super?

Den lilla indiska pojken Jamal växer upp i slummen utanför en stad i Indien, och vi får följa honom genom hans tragiskt händelserika uppväxt tillsammans med sin bror Salim. Tidigt träffar de Latika, som Jamal blir förälskad i. Trots att de separeras flera gånger under filmen lyckas han hitta henne igen, varje gång. Han gör vad som står i hans makt för att de skall få vara tillsammans, oavsett vilken risk det medför. Till slut hamnar han i heta stolen i frågesportstävlingen Vem vill bli miljonär, lite av en slump, då hans syfte är att bli uppmärksammad av Latika via TV. Sättet han sedan genomför tävlingen, tack vare de saker han fått uppleva genom sin uppväxt, utgör den röda tråden i filmen.

Åtta Oscars känns lite väl. Som de brukar säga i filmindustrin - spela bara "mentally challenged" så får du en Oscar. Lite det syndromet drabbar väl den här filmen också. Bada bara i bajs i slummen så får du en Oscar. Jag tror att sympatin för hur svårt livet är i deras situation gör att man tar in filmen på ett annat sätt. Inte för att det är fel, eller orättvist, men jag tycker att det är så. Jag vet inte om jag kräver att filmer ska vara fria från klichéer eller något, men på något sätt sniffar jag mig till dem litegrann. I synnerhet när folk talat såå väl om filmen i förhand. De gånger jag sett en film, och känt en liten klump i magen av glädje, att jag blivit så imponerad, att filmen gripit mig så enormt mycket - då har det slagit rätt. Då vill jag att den ska få Oscars. Nu sitter jag inte här och säger att Oscar-bedömningen är fel ute eller att Slumdog Millionaire inte är värd några statyetter, jag säger bara att jag fick inte den känslan efter den här filmen. Skulle dock gärna rekommendera den vidare, och se den igen om ett par år. Betyget är högt.

Betyg: 7/10

Lugn valborg

Igår blev det en lugn valborg för mig och Sandra. Vi (hon) lagade god mat och drack några öl, sedan tittade vi mest på TV och myste i soffan. Vi blev bjudna till ett par fester, och det hade varit roligt att åka iväg, men Sandra mådde inte så bra, och har inte gjort sista dagarna. Av den anledningen valde vi att stanna hemma istället. Jag hade dessutom inte sovit tillräckligt bra för att orka festa. Om jag är trött redan innan jag börjar dricka, då tar det inte lång tid innan jag vill hem till sängen.

Idag blir det flytt och lägenhetsfix för hela slanten! 12.00 får vi nyckeln, och vi kommer att börja med att spacka borrhål, sätta fast täckpapp och tejpa lister, och allt annat man måste göra innan man sliter fram rollern.


RSS 2.0