Fiskekväll på Lillsvan

Jag, Per, Björn och Jakob, samtliga från Transcom, gav oss ut på en fisketur igår kväll. I söndags alltså, för nu är det tekniskt sett tisdag. Per har båt i sjön Lillsvan, och den brukar vara fångstbringande, så det kändes gjutet med en tur där. Björn har också båt, på kärra, som han dagen i ära passade på att sätta i sjön i fråga. Han tog med sig Jakob, också kallad Jackan i resten av inlägget, i båten.

Klockan var ungefär 15 när vi väl kom ut och riggade igång prylarna. Förväntansfulla gossar anglade på de första betena för dagen på sina spön. Trolling blev vårt första fiskesätt, det betyder att man kör sakta framåt med båten samtidigt som man låter betet, i detta fall wobblern, släpa efter båten med önskad längd på linan. På så vis fiskar man av ett långt stråk under tiden man lätt kan sitta och prata och ha det trevligt, och kanske färdas till ett ställe där man planerar att stanna.

Efter att ha tuffat framåt i sakta mak, tack vare Pers eminenta elmotor - Jarvis Marine Watersnake, insåg vi att vi hittat en vik där fisket måtte vara bra. Småfisk hoppade i ytan, och vi anade hungriga rovfiskar. Träffsäkra drag åkte på, och vi inväntade hugg. Tyvärr uteblev det. Samma sak för Jackan och Björn visade det sig, som placerat sig runt kanten på den ö vi lagt till vid.Vi tuffade snart vidare, och avmarkerade hotspot efter hotspot på listan över ställen som tidigare givit fisk. Lite ytterligare trolling, men nada. Vi fick åtminstone tid att socialisera oss med varandra, vilket inte var tråkigt det heller. Ämnen som svartfisk, vinnaren i ESC, westins jätte (bokstavligen) och torra bullar avlöste varann, och det var aldrig långt ifrån skratt i Pers Watersnake-sponsrade båt.Tyvärr var det enda som saknades denna fina kväll fisken på våra krokar. Efter ett tag tog per fram sin backup-plan - pimpelspöt. Till och med de trögaste små tusenbröder måtte väl nappa på en vacker pirk plus en shiny, färgglad krok. Nej, tydligen inte. Eller vänta, vad är det där som fastnat på kroken, en fisk?


Ja, se minsann. En liten gärs tordes bita på den lilla färgglada kroken. Vid det laget Per drog upp krabaten hade han redan dött. Han hade kanske tröttnat på att hänga där, för vem vet när han "högg", han gjorde inget väsen av sig som förmedlades upp via linan till Pers handleder i alla fall.

När vi efter ytterligare timmar utan fiskkontakt lade till vid den sista vassruggen för dagen, tajmade vi solnedgången. Nu bör det väl ändå hända någon under ytan, tycker man. Gäddan åtminstone, brukar ha sin jaktperiod i gryning och skymning. Vi höll tummarna att så skulle ske även ikväll. Tror ni vi fick förhoppningarna infriade? Knappast. Det enda tecken på liv vi fick var den lilla abborre, modell tusenbroder Per pimplade upp. Var hans bröder och kusiner blev av var vete katten.

Björn och Jackan började tuffa hemåt så snabbt en elmotor klarar, och jag och Per började också sjunga på refrängen, även om vi gav några sista desperata kast i hemviken. Också det utan resultat, förstås.Fisketuren i sin helhet:


Kommentarer
Postat av: Christian *tintin* Johansson

Svartfisken? :P

2009-05-19 @ 15:18:09
URL: http://esoxluciusdegothia.blogg.se/
Postat av: Magnus

Härliga bilder! Synd på den uteblivna fångsten! Bättre "skitfiske" nästa tur!

2009-05-20 @ 08:43:25
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0