ÄNTLIGEN!

Jag har beställt ny TV - ÄNTLIGEN! Jag har tjatat och gnatat över att jag ska köpa tv så snart vi sålt BMWn, och eftersom jag fick den såld igår, så håller jag mitt ord. Detta är nu beställt från Dustin Home:

LG 50'' PS8000
Sedan köpte jag även detta:Playstation 3 80Gb +2st trådlösa dual shock-handkontroller
Spelet Little Big Planet PS3
3x HDMI 1,5m

Snacka om nöjd! :D Kommer bilder på grejerna när de väl är på plats!

Ny mobil!

Köpte en Sony Ericsson W995. Min första SE sedan år 1999 eller något, och jäklar vilket uppbyte från min gamla Nokia N85, som jag tappade i sjön. Mycket snabbare, mer logiska menyer, och stabilare funktioner. Ska bli grymt att vänja sig vid denna :)

Köpte den begagnad för 2900kr av en kille i Västerås. Med tanke på att The Phone House tar 5095kr, tycker jag priset var bra. Tyvärr var den inte i perfekt skick, den har som ni ser lossat lite längst ned i listen, men det går kanske att limma. I övrigt mycket bra kondition.
Sen men mycket välkommen födelsedagspresent!

Jennifer kom precis förbi och gav mig sin födelsedagspresent till mig. Hon hade inte möjlighet att ge mig den på min födelsedag, så det fick bli idag, men det gjorde ju inget.

Dessa tre DVDs fick jag, samtliga är Live-DVD's från några av mina absoluta favoritband. Har länge tittat på dem, men aldrig beställt dem. Nu är de äntligen i min ägo, och jag kan avnjuta flera timmar av grym livemusik!

Tack Jennifer! :)

Mycket speciell vecka

Veckan som gått har varit mycket speciell. Jag har jobbat över väldigt mycket, för att förbereda inför den utbildning jag kommer att hålla i från och med idag och veckan ut. Eftersom det är min sista vecka på Transcom behöver jag dock ta hjälp av några kollegor i gruppen, som får kliva in och utbilda istället för mig, medan jag säger hejdå till Transcom och alla vänner.

I lördags åkte jag och Sandra in till hennes farmors lägenhet, i ett av Eskilstunas äldregruppboenden. Hon hade sedan någon dag tillbaka visat tecken på kraftiga försämringar, och var nu sängliggandes. Sandra ville gärna åka upp och sitta med släkten ett tag, så efter lunchtid åkte vi upp och anslöt oss till den skara anhöriga som redan befann sig hos Ellen. Inte mer än kanske fem minuter efter att vi satt oss i soffan i den lilla enrummaren, slutade hon andas, och somnade in. Jag beklagar sorgen för Sandra, och alla andra som var där i lördags.

Igår blev det näst intill en heldag på Tuna Park. Jag och Sandra hade en del saker vi behövde inhandla, så vi kom till slut ut med ett 15-tal kassar. Så kan det vara ibland! Jag fyndade en del kläder, men även dessa som jag fått rekommendation om av bland annat mamma:Nu inleder jag min sista vecka på Transcom med att börja 07.00. Antagligen kommer jag behöva jobba lite övertid den här veckan också, även efter idag. Lite beroende på hur utbildningen går.

Vi hörs nog av i veckan, även om jag vet med mig redan nu att jag kommer sitta mindre vid datorn än vanligt på grund av späckat schema.

Ni som inte ännu kollat in det nya forum jag och Elf startade förra veckan, med fokus på folk som bor eller rör sig i KAK-regionen (Kungsör, Arboga & Köping) gör det! Nu börjar det bli bra! http://KAK-Forum.se

KAK-Forum.se har öppnat portarna!

Jag berättade ju att jag och Elf slipade på något kul. Nu är det officiellt! Vi har skapat ett forum för alla som har någon anknytning till KAK (Kungsör, Arboga och Köping). Tanken är att man har ett ställe att samlas på, lite mer lokalt än facebook. Lite lättare att föra diskussion, och som ett sätt att hålla kontakten med gamla vänner.

Jag rekommenderar därför att alla registrerar sig direkt, även om du kanske bara jobbar i KAK-regionen, eller har flyttat därifrån för längesedan. Om inte annat för att stötta! :)

Klicka på länken för att komma till forumet: http://KAK-Forum.se


Hur har helgen varit? - Täppt i däsan addars bra!

Riktigt trevlig helg har det varit! Lördagen inleddes med gäddfiske ute i Bälgviken, där Sandras föräldrar har båten ligger. Nu har ju motorn blivit fixad också, så nu knatar den på som aldrig förr. Eftersom sjön är stor innebär det nya ytor att fiska av. Med mig på turen hade jag Robin, som inte fiskat i Bälgviks-/Näshultasjön förut.

Tyvärr hade vi ingen större fiskelycka. Det började med att vi hade stora problem med motorn. Den ville inte starta! Vi fyllde den med bensin och gjorde enligt konstens alla regler, men den gav inga tecken på liv. Efter kanske en kvarts försökande och en hel del chokande fick vi igång den. Men efter 30-40 meter dog den! Vi fick igång den, åkte 30-40 meter, och så dog den. Så höll den på, oavsett hur mycket vi varvade för att få den att bli varm. Den dog ändå efter ungefär samma sträcka. Jag fick spatt, och ringde efter goda råd, till Janne, min plastfarsa. Det var han som servat motorn, så han hade nog något tips. Det visade sig att vi inte hade haft på bensinkranen efter att vi fått igång motorn. Choken och bensinkranen sitter nämligen i samma "spak", så vi hade missuppfattat vad som var chokefunktion och bensintillförsel. Haha! Nu när vi hade på den, gick motorn som en klocka.

Fyra timmar senare, med väldigt kalla fingrar och tår, gav vi upp. Det enda hugg vi hade under hela turen, var ett från en liten gäddparvel på kanske 1,2kg. Den släppte dessutom innan vi hann ta i den. Lika bra det.

Resten av lördagen innebar födelsedagsfirande, då Sandras pappa Ture fyllde år. Hennes mamma Lena fyller nu på torsdag, så de bestämde sig för att fira ihop. God mat och dryck förtärdes tillsammans med släktingar från bådas håll. En mycket trevlig lördag avslutades i TV-soffan, innan jag och Sandra gick till kojs i gästrummet.

Söndagen var planerad som en Johan&Sandra-dag, så det blev mycket mys i soffan, bra TV-program och gott att äta. Hade jag varit fräschare hade jag gärna tagit en löprunda eller ett pass på gymmet, men det passade sig inte denna gång.

Något kul på gång!

Jag och Elf har något kul på gång. To be announced, så att säga!

Förkyld igen? What?!

Ja, jag tror tyvärr att det är sant. Igår på jobbet kände jag hur jag började bli riktigt täppt i näsan. Så pass att det störde min talförmåga när jag pratade med kunder. Blev lite småhes också, även om det inte gjorde ont i näsan. På kvällen fick jag ta nässpray, så kändes det bra. Idag var det samma visa. Hade som tur var med mig nässprayen till jobbet, så man kunde ta en dos mitt på dagen, så det höll sig passet ut. Nu är jag tyvärr inte i skick att stå på löpbandet, känner jag, så det får bli vila här hemma. Förhoppningsvis har det släppt till imorgon.

Fick tillbaka 2610kr på försäkringen idag för min mobil som jag tappade i plurret för ett tag sedan. Skönt, då kan man snart beställa en ny, och kasta den gamla N73:an åt skogen. Den har verkligen gjort sitt. Trasig joystick, och en 0a och # som bara fungerar om man lägger mobilen på en plan yta. Det är ju inte helt normalt.

Några tips på mobil i klassen 2000-3000kr? Jag har kikat på denna, som verkar schysst och prisvärd:

http://www.katshing.se/prod/prod.asp?aitem=1219-4269&TB_iframe=true&height=480&width=500

Födelsedagen i lite bilder

Tänkte visa litegrann av gårdagen i bilder. Först ut, en av Sandras cheesecakes. Mycket god och välbakt!
Sedan några av presenterna jag fick. Mycket nöjd med allihop, även över dem som inte blev med på bild :)

Söndag 11/10

Som ni säkert sett fyllde jag alltså 21 igår. Dagen började med att jag vaknade upp till en rejält uppdukad frukost. Allt som klassificeras som frukost, och lite till, hade hittat ut ur kylskåpet och skafferiet. Sandra hade dessutom köpt med sig olika brödsorter hem från ICA. Tyvärr hade jag inte så stor aptit på grund av att vi åt mycket innan läggdags kvällen innan..

Sedan vid 14.30 kom det lite släkt från både min och Sandras sida, för att fira mig. Det blev fika i form av två olika sorters cheesecake, mammas specialkaka utan namn, Ture snickerskaka och lite småkakor. Till fikat ingick småprat och allt annat som hör en födelsedag till.

Kvällen avslutades med den engelskspråkiga Wallander-filmen, och mys i soffan.

Tack alla inblandade för en toppendag!

Dan före dopparedan

Imorgon är det min födelsedag. Woho! Jag fyller det ärofyllda årtalet 21. Tänk nu, vad drar det för nytta med sig? Ingen. Jo! Man får åka på vissa helgkryssningar med vissa färjor i Sverige, man får ta D1, D, CE och CC1/C1E-körkort, och man får gå på krogen i USA. Det är ju värdefullt.

För att fira dan före, ska jag storstäda hela lägenheten. Inte för att den är så stökig, utan för att den ska bli kliniskt ren inför morgondagens släktbesök. Trevligast så :)
Oglamourös fredag

Så är det ju ibland, alla fredagar innehåller inte endast "fredagsmys", ordet som för övrigt verkar passat i allas munnar sedan reklamen börjat gå på tv. Idag har det varit jobb 07.50 - 17.45, åtminstone sett i arbetstid + restid. Spenderade dagen i Karlskoga med Andreas och Henrick, som visserligen gjort dagen lärorik och intressant, men kommer man hem vid 18 är kvällen nästan slut så här års, åtminstone utomhus. Hade hoppats att hinna ut lite i Sandras föräldrars båt med Totte, men det blev inte tillräckligt med tid över till det ikväll.

Jag åkte i stort sett direkt till gymmet efter jobbet, där jag lyckades avverka 3km på bandet på 13min35s, vilket är ganska bra med tanke på att det är tredje passet sedan mitt ofrivilliga uppehåll. Inget Theresa-tempo direkt, men det kommer. Feel heelhunted! :) Känns faktiskt som att benens shape är mer off än min konditions. Benhinnor och leder klagar mer efteråt än vad andningen och huvudet gör. Ska bli intressant att försöka få bättre kondition och löpform än någonsin nu, för det känns av någon anledning som att jag hellre lägger fokus på löpning och fettförbrännande aktiviteter nu, snarare än att lyfta vikter. Det gör jag såklart också, men det är en aning nedprioriterat nu mot tidigare.

Väl hemma från gymmet, vid 19.20 ungefär, kom Jill hem till oss. Hon hade tråkigt, så det blev till att sällskapa här. Vi tittade på Idol, och pratade lite. Hon mumsade i sig lite glass, innan hon åkte hem lagom till att Sandra kom hem från jobbet för knappa 1½h sedan.

Nu tänkte jag läsa ett femtiotal sidor i Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus. Har högt ställda förhoppningar på den boken.

Inte så taskig fredag ändå. Oglamourös, visst - men bra ändå.


Bulltjyven - ett gammalt foto på syster Jill
Innebandysäsongen är här - dags för bokning!

Innebandysäsongen är här sedan ett tag tillbaka, men sedan jag lämnade Eskilstuna har jag också lämnat innebandyn bakom mig. Det känns lite trist, och måste rådas bot på! Jag har varit i kontakt med Kungsörs Kommuns Fritidschef idag angående bokning, och det finns en hel del tider lediga för bokning, så nu är det egentligen fritt fram att börja spela!

Vi pratar kvällstid, tidigast 18.00, någon kväll i veckan under hela säsongen. Kan inte säga nu om vi pratar vardagkväll eller helg. Målet är att spela med stora mål och målvakter, något som inte var speciellt svårt i Eskilstuna, så det bör gå även denna gång.

Därför vill jag höra, finns det något intresse att delta?


Gäddfiskehelg i stugan

Jag och pappa hade sedan några veckor innan bestämt att vi skulle göra en rejäl satsning mot de värmländska höstgäddorna. Som het nyhet skulle vi köpa en elmotor, som anlände ett par dagar innan avfärd (se tidigare inlägg). Förväntan på helgen var mycket hög, som sig för inför intressant fiske. Jag såg till att komma ifrån jobbet så tidigt det bara gick på torsdagen, vilket blev 14.45. Fredagen var redan planerad som semesterdag sedan länge. Långhelg alltså!

Jag vet att ni som vill ha nördiga fiskedetaljer är kraftig minoritet bland mina läsare, så därför håller jag en bantad detaljrikedom på den punkten. Bilderna säger mycket nog!

Så snart det mörknat avslutade vi första passet på sjön, och åkte i land. Vi delade på en grillad kyckling och potatissallad. Riktigt gott efter en kall timme på sjön!

Efter en skön, lång natts sömn, var det dags för mer fiske! Vi såg till att tajma soluppgången, så att vi gled ut på sjön så snart det ljusnat. Det var kallt ute, vill minnas att det var runt nollan.

Stugan, som sett sina allra bästa dar under många decennier i släktens ägo, riktigt doftar gamla fiske- och semesterminnen.

Fisket började ganska trögt, med någon liten gädda i timmen ungefär, kanske ännu sämre. Kallt var det i alla fall, men roligt ändå.

Efter några timmar, högg det på pappas drag, mitt på sjön. Skaplig bit, vägde dock lite mindre än vad den enligt oss såg ut att göra. Cirka 3,5kg.


Vi avrundade morgon-/förmiddagspasset och åkte hem till farmor och farfar, som bor inne i Årjäng centrum. De bjöd på god lunch och trevligt prat, som vanligt. Till eftermiddagen blev det mer fiske i lilla Tjärntjärnet, men nu var det väldigt dåligt hugg. Till och från regnade det också, vilket kylde fingrarna mer än önskat. Pappa passade på att fotografera lite från en brygga, med hjälp av kvällens sista solljus.
Vi packade in alla grejerna igen, och avrundade även denna kväll. Jag var lite butter, som ni ser, för den halvtaskiga fiskelyckan. Några öl och lite chips senare blev det god natt.


Lördagen skulle bjuda på en till flötesmetetur på vår hemsjö, innan vi på kvällen skulle testa lyckan i den närliggande sjön Furuvattnet, där det är betydligt djupare och stenigare. En typisk gössjö, tycker vi. Där anser vi också att det bör gå större gäddor, åtminstone fler stora, än i vår egen sjö, så vi försöker ge den tid varje besök vid stugan. Denna gång regnade det redan när vi begav oss ut, så jag skippade faktiskt att ta med kameran. Orkar inte palta med plastkasse för att skydda mot regn, och stressen om man ska ta ut den och fota trots att det regnar. Vi hade ju trots allt kameramobiler utifall att någon rejäl baddare skulle syna ytan.

Det började lovande, med två landade smågäddor efter bara 20-25min. Vi hoppades att de större artfränderna också skulle visa huggvillighet ikväll. Furuvattnet är som sagt en stenig sjö med mycket varierande djup, vilket gjorde det lite surt för våra stackars wobblers. En av mina fastnade i en sten, och linan slets av. Blöh.

Den kraftigt mycket tyngre (och större) båten vi lånar i Furuvattnet gjorde livet lite mer surt för elmotorn. Vinden grep tag i oss och vred båten då och då, men överlag tycker jag inte att det var några problem. Batteriet var fulladdat, och klagade inte trots att vi körde många timmar på steg 4 och 5 av 5. Det regnade större delen av kvällen, och fingrarna, och många andra kroppsdelar tjöt av stelhet och kyla.

Det blev inga hot mot våra personbästan ikväll heller, men en 1,8kgs slemmis, som faktiskt var störst för kvällen, fick bonkas, då farmor och farfar beställt en matgädda. De uppskattar verkligen om man tar upp någon fisk då och då, mitt i allt catch and release:ande.

Söndag, och det sista passet fiske skulle avverkas. Vi var smått buttra över att vi inte haft bättre storlek på gäddorna som landats. Antalet låg någonstans mellan dåligt och helt OK. Vi testade att meta lite agnfisk, men det gick riktigt dåligt. Eftersom vi bara hade några timmars fiske kvar, beslöt vi oss för att trolla tiden ut. Jag landade en stackars snipa, men mer blev det inte för denna helg.


Nya rullen med den lysande orangea linan. Fin combo rent utseendemässigt tycker jag! Linan presterade bra, rullen helt fantastiskt.


Vi sammanfattade helgen, och insåg att vi kanske haft mer nöje av den sociala biten denna gång än själva fighterna. Men så är det ju som pappa sa, guld värt att komma iväg en helg på det här viset. Få riktig kvalitetstid med varann, vilket inte blir alltför ofta med tanke på karriärer, upptagna liv med familjer och hushåll, och 35 mils avstånd oss emellan. Vi avnjöt en god lunch på det nybyggda hotellet i Årjäng, innan vi skiljdes åt. Vi ser redan nu fram emot vårens rus i rullarna..

Nytt jobb!

Äntligen är allt klart och officiellt - jag har fått nytt jobb! Tjänsten heter Produktionsingenjör och är stationerad på Försvarsmaktens Logistik i centrala Arboga. Jag och två till kommer utgöra en trio som tillsammans löser problem, hanterar uppdrag, analyserar produktionen och avlastar uppgifter från vår ledning. Tjänsten är snarlik den tjänst som på Transcom heter STL, eller Senior Team Leader. Det är trots det ganska svårt att säga exakt vad man kommer jobba med för slags uppgifter, då tjänsten/-erna är helt nya på FMLOG, som det så fint förkortas.

Arboga är en trevlig stad, och jag är ju van att pendla, så de tre milen det innebär om dagen blir inga problem. Det ska bli väldigt spännande att se vilka som får de andra två tjänsterna. Något som är både ovanligt och positivt överraskande är att det ingår tre timmars träningstid på arbetstid. Det, och den generösa semestern är bara några av grejerna jag ser fram emot utöver själva arbetsuppgiften.

Jag är så förväntansfull och glad över den här möjligheten, att jag knappt kan vänta. Samtidigt känns det lite tråkigt att lämna ice.net-gänget på Transcom, då vi just nu är i en spännande utvecklingsfas, men det finns inga lägen att sitta och se bakåt just nu. Jag ser dock fram emot att avsluta mitt arbete på Transcom så gott jag kan, då det finns massor att avklara den närmaste månaden.


(bilden lånad från www.mil.se)

RSS 2.0