Kusinträff

Som jag berättade åkte jag och pappa på först en kusinträff, sedan en fiskeresa ihop. Jag börjar med att berätta om kusinträffen. Jag kommer bara lägga ut ett fåtal av de foton jag tog, men det är för att mina släktingar skall få se allas bilder samtidigt, när David samlat ihop dem.

Kusinträffen innebär att alla kusiner, och deras familjer träffas. Inga mor och farföräldrar alltså, utan bara människor från samma generation, och så dem under. Platsen för kusinträffen var en gård i Värmlands djupa skogar, ägd av Magnus. Han och Lollo hade tillsammans fixat allt, och givmilt nog bjöd de på all mat och dryck under helgen också. Det var jätteroligt att träffa alla, många av släktingarna där hade jag aldrig träffat tidigare. Vissa hade jag träffat, men utan att jag minns det, då jag var mycket yngre sist.

Första kvällen, när vi kom, hade kusinträffen egentligen inte börjat, men vi hade trevligt ändå. Även Magnus danska grannar kom över och umgicks. Grillmat och gott att dricka satte stämningen, och vi sov över i en liten stuga på Magnus tomt.

Dagen efter, själva kusinträffsdagen, var lördag 18 juli. Fler kusiner kom från olika delar av landet, och vi blev allt som allt närmare 30 personer tror jag. Mycket trevlig tillställning, tack Magnus och Lollo, och alla andra inblandade!Magnus och hans danska granne, som jag tyvärr inte minns namnet påDavid, Vicky och halva JohannaSist och minst, lilla kusin Philip

Filmrecension: Good Will HuntingTitel:
Good Will Hunting
Skådespelare: Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, Robin Williams m.fl.
Genre: Drama
Releaseår: 1997
Speltid: 2h 6min
Källa: http://www.imdb.com/title/tt0119217/

Will Hunting (Damon) jobbar som städare på MIT, USA:s främsta tekniska college. Han bär dock på en gåva, att ha otroligt lätt för allt vad studier heter. I matematik klarar han av det tal som professor Lambeau (Skarsgård) utlyser som en utmaning till sina elever. Talet var så svårt att bara några tidigare kunnat lösa det, inklusive han själv. När Will gör sitt dagliga städjobb i skolans korridorer passar han på att skriva lösningen på en griffeltavla utanför ett klassrum, något som gör att professorn inser hans storhet. Något som förföljer Will är hans problemdrabbade uppväxt. Som tidigt föräldralös har han passats runt från fosterhem till fosterm, något som sätter spår i hans personlighet och tillit till andra människor. När professor Lambeau försöker ta till vara på Huntings extrema intellekt går det alltså inte helt smärtfritt. Till sin hjälp tar han den goda vännen och psykologen Sean Maguire (Williams) som går med på att försöka vara till hjälp.

Jag har en förkärlek till filmer vars handling kretsar kring studier, problemlösning och intelligens. Ni har säkert sett "A beatutil mind" och "21" som är fler syskon i denna genre. Precis som dem är även Good Will Hunting välgjord och intressant. Alla huvudrollsinnehavare är fantastiskt bra i sina roller, man ser verkligen hur de valt rätt person till rätt karaktär. Om jag ska försöka kritisera något med eller i filmen utan att avslöja för mycket, så blir det nog det att jag hade velat se lite mer känslospel på slutet. Detta av den anledning att det finns utrymme för mer just då. Jag tror ni förstår vad jag menar om ni ser den. Det känns lite oklart, och obehandlat, sista tio minutrarna. Det lämnar åtminstone mig lite omättad. Oavsett, så är filmen gripande och stark, smart och snabb. Jag gillade den jättemycket, och kommer med glädje att vilja se den igen, när tiden är mogen för det.

Betyg: 8/10

Hemma igen!

Sedan igår kväll är jag åter hemma, efter min minisemester med pappa. Imorgon kommer jag att berätta hur mina dagar varit, samt lägga upp en hel del foton. Kanske kommer även en filmrecension, om jag har tid och ork. Stay tuned!

SEMESTER INOM 2H!

 

Packpackpackad - Fiskesemester och Kusinträff

Just nu försöker jag se till att allt kommer med! Det värsta som finns är när man åkt ett bra antal mil och inser att man glömt något väldigt viktigt. Det vill jag verkligen undvika.

Idag händer något som jag aldrig upplevt tidigare. Jag har semester på riktigt! Det längsta jag varit ifrån jobbet tidigare är en vecka (v29 2008 och Egypten i år), men nu blir det tre!

För er som inte vet, ser mina närmsta dagar ut som så:

Idag   12.00: SEMESTERN STARTAR. Tankar bilen, äter något, åker
          15.00: Ankomst vår sommarstuga, Tjärn, Årjäng
            Urpackning, första ölen?
          16.00 Pappa och Marian kommer
          17.00 Pre-kusinträff hela kvällen
Övernattning i tält
Lördag
           Uppvakning till 17.00 ~ Kusinträff
           Fiske Lystjärn
Övernattning Tjärn
Söndag
           Fiske Tjärn/Furuvattnet
Övernattning Tjärn
Måndag
           Fiske Östra Silen
           Sent hem till pappa
Övernattning Lilla Edet
Tisdag
           Resa ner till Kävlinge/Löddeköpinge
           Fiske Kävlinge
Övernattning Kävlinge på vandrarhem
Onsdag
           Fiske Kävlinge
           Utcheckning
           Skjutsa hem pappa, sen åker jag hem

Det underbara ruset av motivation

Träningslusten fyller kroppen igen, efter ett långt, för långt uppehåll. Jag kan inte förklara vad som gjorde att jag tappade lusten så tvärt förut, tidigt i våras. Planen var en deff ner till 82-84kg, men jag hann knappt börja innan all motivation försvann. Min jobbarkompis Jimmy, som jag fick mycket "träningspepp" av, insjuknade plötsligt, och kanske var den en av de utlösande faktorerna, tillsammans med mycket andra saker "going on".

Det viktiga är iallafall att jag har fått tillbaka lusten igen! Mycket tack vare att man väntat och längtat efter Kungsörs nya gym som jag recenserade i ett inlägg längre ner. Trots att det var blandade känslor efter premiärpasset har det tänt min träningslust, och det är guld värt. Trots att beach 2009 är relativt passé redan, eller det är den inte, men ni vet jag menar, så känner jag mig motiverad att lyckas. Nu kommer det dock bli en kombinerad satsning på både en aning viktnedgång, kondition och styrka/spänst. Min kropp måste vakna och bli fit helt enkelt.

Internetshoppingens mörka baksidor

1. Att man inte får se/testa varan innan man köper den
2. Att det är betydligt mer omständigt att fråga någon ur personalen om varan
3. Att det ofta tas ut helt hutlösa fraktkostnader
 
Jag har påverkats av egentligen alla punkter ovan mer eller mindre på sistone. Det som är tyngst av allt är jag precis fick hem en 230v-adapter till min externa hårddisk, WD Elements. Originaladaptern slutade bara fungera helt plötsligt, precis som för många andra som äger likadana hårddiskar.

Det jag missade var att det finns både en Elements v1.0 och v2.0. Smart som jag är drog jag upp Google och bildsökte på "WD Elements 2.0", fick upp följande bild:


Ah, det är min! Sedan tänkte jag "jag fick min i julas, och har sett likadana hårddiskar länge, vilket gör att det lutar åt att min är en av nyare version. Min måste vara en v2.0". Så beställde jag.

Nu får jag hem adaptern, och ser att den ser ut ungefär som en mobilladdare. Min ingång för ström såg mer ut som en S-Video. Så jävla besviken. Hur svårt kan det vara att googla lite djupare? Jag menar, fler personer måste ju ha försökt skilja v1 och v2 åt förut.

Nu blir det alltså retur. Skulle inte förvåna mig om det innebär returavgifter också.

Har ni gjort någon riktig miss vid handel via internet? Dela med er!

21 års giftermål firades på Athena

Jag och Sandra ligger i lä när det gäller att vara hållfasta under lång tid, om man jämför med hennes föräldrar Lena och Ture. De har varit tillsammans i 28 år, och gifta i 21. Årsdagen för giftermålet firades med restaurangmat på Athena i Arboga. Det är en restaurang jag och Sandra ätit på ett par gånger, och det har fått lite av en säkert-kort-status för oss.

Jag, Lena och Ture åt smörstekt gös med hummersås och pommes duchesse, och Sandra tog klassikern Planka Charlemang. Planksteken på Athena är verkligen i en klass för sig, därför är det den som får utgöra fotot för kvällen.En mycket god middag avnjöts med gott att dricka. Väl hemma igen bjöds det på fin cheesecake som Sandra bakat tidigare under gårdagen. Trots att hon aldrig gjort den sortens cheesecake förut fick hon till det riktigt bra. Hon är duktig på att baka, min Sandra.


När den gula är slut går kärringarna ut

Jag och Sandra kompletteringshandlade lite på Konsum här i Kungsör idag. Väl framme vid mejerikylarna hände något lustigt. En vithårig tant i 70-årsåldern går fram till kylen med mjölk. Tittar ner åt olika håll, och öppnar sedan kyldörren.

Tant: "Har ni ingen minimjölk!?"
Personal: "Nej, tyvärr, den är slut"
Tant: "Vad är det för jävla dumheter!?"


Jag och Sandra trodde inte våra öron. Hur kan man vara så fräck? Som att det var mejeritjejens fel. Det var ju inte direkt hon som sket i att beställa hem nya minimjölkar inför helgen. Tanten sträcker sig efter en grön istället. (Vad det nu är för fel på blå?)

Personal: "Du får väl dricka vatten istället!"
Tant: "Nehedu"
Personal: "Det är ju i stort sett samma sak!"
Tant fnyser och går därifrån

Helg -

Man känner hur en lättnadens suck sköljer över en varje lördagmorgon. Åtminstone om man tänker som jag:

Shit, när som helst ringer klockan. Då måste jag direkt in i duschen, och sen trycka i mig nån macka innan jobbet. Undrar vad klockan är, om det är mindre än tio minuter kvar, eller om det kanske är mer? Säkert mindre. NEJ JUST JA! DET ÄR LÖRDAG!

När man inser att det inte riktigt finns någon deadline när man måste studsa upp, eller att den åtminstone är vid 9-10 istället för 7, mår man riktigt bra. Kanske ännu bättre om man till och med gick upp, innan man kom på vilken veckodag det faktiskt var.

CityGym Kungsör - utlåtande efter premiärpasset

Så, då har man tränat på nya CityGym i Kungsör. Vi köpte inget kort idag, då vi ville provträna först, och diskutera hur vi ska göra. Vad tycket jag då? Jag spaltar upp lite reaktioner i punktform:

+ Mycket fräscha maskiner
+ Grymma öppettider, 05.00-23.30
+ Riktigt nära, bara 4-5 minuters promenad hemifrån
+ Gott om konditionsträningsmöjligheter med tanke på ytan (6st stationer)

- Det var mycket mindre till ytan än jag trodde
- Det fanns en dusch, en vanlig duschkabin.
- Lite väl få stationer/hantlar - t.ex. bara en bänkpress. Will be crowded.
- Det finns ingen direkt plats för värdesaker, även om man kan ha dem under uppsikt tack vare den lilla lokalen
- Ganska dyrt, se nedan

2800kr per år
1700kr per halvår
1200kr per kvartal
500kr per månad
224kr per månad via autogiro (2688kr)

Ikväll smäller det!

Ikväll blir det både kortköp och premiärpass på nya gymmet, ska bli skitroligt. Hoppas jag blir störtkär, så att en riktig träningsrush infinner sig. Det behöver jag verkligen. Bra kondis och några kilon lättare - yes please. Kanske till och med skulle försöka satsa på något event senare i höst, ett lagom långt lopp eller så. Några tips?

I övrigt händer inte mycket, förutom att vardagarna öser på i en allt annat än långsam takt. Jobbar och sliter med nya arbetsuppgiften. Riktigt givande och roligt faktiskt. Som jag skrev planerar jag att jobba över en hel del denna vecka. Jag menar, nu är det bara 7 arbetsdagar kvar innan semester - vila kan man göra när man sitter med en öl i handen med tre veckors ledighet framför sig.

Dåligt med uppdatering - vecka 28

Det har varit lite fattigt på uppdateringsfronten - ursäkta mig för det. Det skall bli lite bättre den här veckan tänker jag mig. Dock blir det en vecka av fullt ös. Såhär ser min "to do"-list ut:Som ni ser blir det ganska mycket nyttogöra, och inte lika mycket satsning på nöje. Det behövs ibland. Nu är det som sagt näst sista arbetsveckan för min del, och det är lika bra att ha allt småtråkigt klart när det väl blir semester.

Gym - finally

Äntligen blev det lite gymträning, det var ett tag sen. ASK i Eskilstuna blev det, där vi faktiskt har årskort året ut. Känns ju sådär, trots att det är billigt. Det är verkligen dags att ta tag i träningen, har blivit väldigt lite av den varan. Nu är man ju blivande brandman, och har därmed en plikt att vara vältränad. Och linnen är ju inte längre något för mig. Eller hur var det?

I Kungsör har det ju öppnat ett nytt gym, Citygym, som sedan tidigare funnits i Köping (och Arboga va?). Jag har inte varit där, men jag kommer att köpa kort där. Antingen nu i månaden, eller efter nästa lön. Beroende på vad det kostar. Någon som har info? Det är inte direkt uppdaterat på hemsidan..

RSS 2.0