"Wanna make business?" - en minihelg i Stockholm

Vilken gårdagkväll! Jag åkte till Stockholm för att träffa Jeffrey a.k.a. Flawwe, och hans kusin som fyllde 18 för några dagar sedan. Vi började med öl och musik hemma hos Alex ute i Älvsjö, sedan blev det tuben in till Stureplan och T.G.I Friday's. Vi mötte upp deras kompis Klimpen som även han ville vara med i firandet. Jag beställde Jack Daniel's Glazed Chicken Breasts med något gott mos, otroligt gott! Efter en allmänt nice middag var det dags för krogen. Vi hade planerna riktade åt ett specifikt ställe, men där kom vi inte in. Dörrvakten måste haft något emot vårt fellowship, för han skyllde på att jag var för påverkad. Hah! Dålig ursäkt för att han inte ville ha oss där. Vi bytte ställe i alla fall, och kom in på något halvsjaskigt ställe där det spelades bra livemusik. Vi träffade ett tjejband där som liksom oss kände för en partytorsdag (lillsöndag som det ändå är!). De gav ut visitkort där frasen "Gratiskort från Vistaprint" snabbt blev överstruken, med adressen till deras hemsida. Vi tänkte att de kanske är ett vanligt garageband som knappt kan spela instrumenten, för sådana bandförsök finns det ju tusen och åter tusen av. Men icke, de var faktiskt förvånande duktiga. Låter som vilket signat radiorockband som helst, Vision hette de. (www.visionrocksit.com)

När ett par goda öl svepts, och livebandet slängt sitt sista plektrum ut i den allt glesare publiken, blev det hemgång. Vägen till kudden kändes så där oändligt lång som den bara gör när man är full, trött och i en stad där man inte vet var man är. Finally kom vi hem till Alex igen, där en fantastisk tältsäng väntade. Åtminstone tyckte jag den kändes fantastiskt inbjudande då, när man väl nådde hans rum, och den värme det bjöd på.

Nyvakna och icke vackrare och fräschare än vad man brukar vara en dagen-efter, startade vi Little Big Planet, ett fantastiskt Playstationspel som vi introducerats för kvällen innan. Tiden flög ut genom fönstret, och den nyss ganska tidiga fredagsmorgonen hade nu förbytts mot brått till bussen, den enda buss som skulle ta mig till T-centralen i tid var nu 12min ifrån att gå. Vi hade nog 6-700m till hållplatsen, så det var bara att studsa upp och slita med sig alla tillhörigheter. En riktigt kul korthelg avslutades med handslag och konstateringar om att vi haft en grymt nice time.

En mosbricka, och två svettiga korvar och 64 minuter på tåg senare, var jag i Kungsör, där det vankades innebandymatch - passande dagsform, eller vad säger ni?

Tack Jeffrey och Alex som gjorde gårdagen till en kväll att minnas och göra om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0