Vad har du fått ut av ditt liv när allt tar slut?

Dagarna går
veckor blir till år
allt går så fort
allting sker så hastigt
vad har du fått ut av ditt liv
när allt tar slut?

Säg, är du klar
säg mej är du redo?
allt kan ta slut
innan ens du anar

Jerusalem - Dagarna Går


Jag inleder med en gammal vän till låttext. Den får mig alltid att fundera över livet, och dess innehåll. Hur spenderar jag min tid egentligen? Gör jag det bästa av den?

Det tar inte speciellt lång tid att besvara frågan den här gången - ja det gör jag! Jag har en fantastisk livskamrat och partner, jag har ett riktigt bra jobb som jag är stolt över, och jag somnar varje kväll med ett leende på läpparna, och vaknar varje morgon med hopp om en ny bra dag. Då tror jag att man kan kalla sig själv lycklig på riktigt. Materiella ting skänker ett visst nöje i nuet, och kan få dig att känna att du har det rika liv du förmodligen önskade som yngre. Det kan dock inte få dig att kalla dig genuint lycklig, för när du lägger dig under täcket på småtimmarna är det inte din nya luftvärmepump du helst av allt vill bli värmd av. Det är inte sällskapet av det senaste underhållningsspelet till din Playstation som egentligen underhåller dig, och det är inte storleken på ditt sparkonto som skänker dig tryggheten du söker.

Till syvende och sist är det människorna du har omkring dig, din hälsa och din övergripande levnadssituation som gör att du känner dig lycklig idag. Och jag kan utan att tvekan sätta en bock i protokollet på samtliga punkter.

Därför kallar jag mig lycklig!

Mitt-i-första-veckan

Jag har inte så mycket att skriva om första tiden på Försvarsmakten. Hittills har det varit mycket nya intryck, och en hel del att lära. Jag har kastats rakt in i en utbildning och test av ett nytt system, vilket gjort att själva introduktionen har blivit förskjuten en hel del. Trots det känns allt bra, och alla är väldigt trevliga mot mig, så jag har inga problem att få plats i gruppen, eller trivas.

Jag kommer att vara lite låg på bloggfronten tills dess att jag har mer att skriva om. I helgen kommer Jeffrey a.k.a. Flawwe hit från Halmstad, vilket alltid är kul. Vi kommer att spendera helgen i Kungsör, och kanske gå ut på krogen någonstans.

09.00 börjar jag mitt nya jobb!

Önska mig lycka till!

RSS 2.0