Fiskefeber?

Det är egentligen ganska komiskt hur man kan bli biten av något, bara sådär. Som ni såg några inlägg längre ner var jag och fiskade med farsan vid vår stuga i helgen. När jag var liten (läs 10-15 år) var fiske ett av mina absolut största fritidsintressen. Av någon anledning var det ett av intressena som halkade bort när man började bli vuxen. Det var dels gymnasiestudier, vilket särade på mig och mina tidigare fiskekompisar, sedan kom jobbet, och man började prioritera annat. Att jag sedan träffade Sandra har ju inte direkt gjort att jag fiskat mer heller, då vi har andra intressen. Helgen fick mig dock att vakna ur en mycket lång dvala, jag gillar ju verkligen att fiska!

Jag och pappa har pratat lite flyktigt om att ta en tripp nedåt i landet senare i år, till Lödde/Kävlingeån där några av landets största gäddor och abborrar lurar under ytan. Där finns det mycket goda chanser att med relativt små medel få fiskar med rejäl storlek. Så sent som eftermiddag smidde jag dessutom lite planer med en jobbarkompis, Per, att fiska i en sjö där han har tillgång till båt. Det roliga med fisket är ju att man får en chans att umgås, komma ut i friska luften, och känna den där speciella sortens adrenalin som bara fisket utlöser när det går riktigt bra.

Nu ska jag bara damma av alla gamla fiskegrejer som finns någonstans hemma hos morsan. Jag minns inte ens vad jag äger för saker. Minns jag rätt så är det dock allt man behöver och lite till.

Som ni säkert märker ser jag fram emot fiskeåret 2009.

Kommentarer
Postat av: Björn

Kan intyga att det finns grov gädda i Lödde, det togs en på 16!!!! kg i februari och sedan dess tagits 10-20 över 10-12kg som jag känner till :) mete med levande bete och jerkbait är det som gällt då.Du är välkommen ut med mig när som du vill, har ju bra båt och känner även till alla bra fiskevatten från land här ikring :) alltid kul att nyupptäcka intressen :)

2009-04-30 @ 08:42:39
URL: http://bjornwestergren.blogg.se/
Postat av: Björn

Mmm helt sanslöst vatten det där.Blir ut med båten måndag och tisdag, annars inget som är riktigt planerat...förutom på semestern då då det blir öringfiske i Älvdalen.Bara säga till när du har tid, jag är alltid på fiske i princip :)

2009-04-30 @ 18:27:12
URL: http://bjornwestergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0