Bokrecension: SommardödenTitel:
Sommardöden
Författare: Mons Kallentoft
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 415
Källa: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127115755

Linköping upplever seklets varmaste sommar, och en skogsbrand sprider sig och tar död på allt i sin omgivning. En ung flicka hittas naken och våldtagen i stadens trädgårdsförening, utan ett enda minne av vad som hänt henne. Kommisarie Malin Fors sätts in på fallet tillsammans med sin kollega Zeke. Tillsammans söker de efter förklaringar på alla frågetecken som dyker upp kring flickan i parken. Plötsligt görs en fasansfull upptäckt till, och sommardöden har bara börjat sin offerskörd..

Jag har inte läst ettan i Mons Kallentofts serie om Malin Fors, Midvinterblod, vilket var lite oturligt, för i Sommardöden får man glimtar i vad som hände i den, vem som blev offer för vad och dylikt. Malin själv gör liknelser hit och dit, vilket snabbt gör att man får lust att blunda, som när man ser en trailer till en serie man själv följer, fast längre bak.

Kallentoft skriver med ett väldigt skönt språk, med meningar som gör det lätt att flyta igenom boken utan att man tappar en massa sammanhang och detaljer. Spänningen i boken åker lite berg-och-dalbana, som det ofta gör i deckare, vilket både är positivt och negativt i det här fallet. Jag tänkte att jag spaltar upp lite plus och minus om boken:

+ Malin Fors är en bra huvudkaraktär. Lagom "normal", men ändå intressant. Kul med en kvinnlig polis for once.
+ Kallentofts sköna skrivspråk som gör boken lättläst
+ Bra beskrivna karaktärer som är väldigt olika varann

- Lite småtråkigt "fall", åtminstone efteråt, utan att spoila för mycket
- Man hade nog kunnat krydda med mer spänning mellan varven

Betyg: 6/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0